Lakásunk legkedveltebb helysége a konyha, de sajnos nemcsak családtagjaink, hanem a baktériumok számára is. Ezért rendszeres, higiénikus tisztántartása elengedhetetlen.

A konyhában a sütéssel, főzéssel kapcsolatos előkészítő és utómunkálatokat végzünk, itt étkezünk és utána itt kerül sor a használt étkezési eszközök elmosogatása is. Továbbá itt tároljuk az ételkészítéshez szükséges nyersanyagokat, valamint az ételmaradékokat is.

Az elhanyagolt, piszkos vagy csak látszólag tiszta konyhában könnyen elszaporodhatnak az egészségre ártalmas mikroorganizmusok. A konyhát higiénikusan tisztán tartani rendszeres és megfelelő takarítással és fertőtlenítéssel lehet.

A konyha jól takaríthatóságának főbb jellemzői:

nem túlzsúfolt;

padlózata jól mosható (kő, vagy linóleum);

a falak ~2 m magasságig moshatóak csempézettek, és a mennyezetig meszeltek;

jól megvilágított, így minden szennyeződés jól látható;

bútorzata sima felületű, jól mosható;

szellőzése jó;

a függönyök, kilépők, terítők moshatóak.

A Konyhában használható termékeink és azok felhasználási lehetőségei:

MOSOGATÓSZER:

Ahogyan nagyanyáink mondták „Este örömmel, reggel körömmel” mosogat az ember. Ez nem csak higiéniailag volt fontos, de nagyban környezet és pénztárca kímélő is volt. Mivel a szennyeződéseket frissen a legkönnyebb eltávolítani.

Krémes összetevővel (kókuszzsír, glicerin,) gazdagított. Segít bőrét táplálni, selymesé puhává és bársonyossá varázsolni.

FOLYÉKONY SÚROLÓKRÉM:

A DomaClean Folyékony Súrolószer a benne levő természetes ásványi őrleménynek és zsíroldó anyagainak köszönhetően hatékonyan távolítja el a zsíros szennyeződéseket, a vízkő és szappan lerakódásokat a műanyag, kerámia-, zománc-, rozsdamentes acél- és üvegkerámia felületekről.

HIDEG ZSíROLDÓ:

Fokozott hatásfokú összetevőinek köszönhetően hatékonyan gyorsan távolítja el tűzhelyéről, edényeiről az odaégett zsíros szennyeződéseket.

Alkalmazása egyszerű, nem kell mást tennie mint, hogy az égett, zsíros, kormos felületre permetezze az anyagot. Néhány percet elteltével törölje le nedves mosogató szivaccsal, majd öblítse le vízzel.

DOMAFRESH:

Mossa és fertőtlenítse rendszeresen a szemetesedényt és környékét Domafreshhel fertőtlenítő hatású tisztítószerrel.

Mivel a hűtőgépben nyers és főtt ételeket is tárolunk, fontos, hogy kívül-belül higiénikusan tisztán tartsuk. A mélyhűtőt fertőtlenítse rendszeresen Domafreshhel. Mossa ki, törölje át Domafreshhel higiénikus tisztítószerrel, majd törölje ki alaposan tisztavizes szivaccsal is.

A mosogatószivacs több baktériumot terjeszt el a konyhában, mint a többi konyhai eszköz, ezért nagyon fontos, hogy rendszeresen kimossa és higított Domafresh fertőtlenítő hatású tisztítószerben fertőtlenítse. Mielőtt ismét használná, alaposan öblítse ki és hagyja megszáradni.

Fontos megjegyezni, hogy minden fertőtlenítés után öblítsük le az eszközöket, hagyjuk őket teljesen megszáradni és csak száraz állapotban rakjuk őket a helyére, ellenkező esetben kitűnő táptalajt nyújtunk a gombák, kórokozók számára.

ALKOHOLOS ÁLTALÁNOS TISZTíTÓSZER:

Általános napi használatra ajánljuk a Konyha padlózatának tisztán és higiénikusan tartására

LEFOLYÓTISZTÍTÓ:

A konyhai lefolyó eldugulása esetén öntsön DomaClean Lefolyótisztítót a nyílásba, hogy elpusztítsa a baktériumokat, eltüntesse a szennyeződést, a kellemetlen szagokat és a lerakódott zsírt, 15 perc múlva alaposan öblítse ki. A dugulás megelőzése érdekében öntsön DomaClean Lefolyótisztítót a lefolyókba hetente legalább egyszer.

VÍZKŐOLDÓ:

Figyelem a foszforsavas vízkőoldó a mészkő, márvány és tűzzománcozott felületeteket maradandóan károsítja!;

Makacs vízkő, mészkő lerakodásnál a szert töményen célszerű a felületre felvinni és legalább 5 percig állni hagyni,majd tiszta vízzel alaposan leöblíteni. A műveletet szükség esetén meg kell ismételni egészen addig míg a felület tiszta nem lesz;

A szer rendszeres használatakor hígított formában 0,05–5 %-os koncentráció is elégséges.

ÜVEGTISZTíTÓSZER:

Használja tükör, ablak vagy bármilyen üvegfelület foltmentes tisztán tartására;

Fertőtlenítő hatását alkohol tartalmának köszönheti aminek gyors elillanása teszi lehetővé a foltmentes száradást;

PENÉSZGOMBAÖLŐ:

A vizes környezet, meleg levegő, és az itt felhalmozódó szennyeződések kiváló táptalajt képeznek nemcsak a baktériumok és a vírusok, hanem a penészgombák szaporodásának is. Így tehát speciális takarítási és fertőtlenítési módszerekre, és mindenfajta kórokozó elpusztítására képes fertőtlenítő hatású tisztítószerek alkalmazására van szükség;

Penészgomba lerakodásra a szert töményen célszerű felvinni és legalább 5 percig állni hagyni, majd tiszta vízzel alaposan leöblíteni. A műveletet szükség esetén meg kell ismételni egészen addig míg a felület tiszta lesz.

FOLYÉKONY SZAPPAN

(illatmentes, fertőtlenítő hatású és illatosított változatok):

Minden konyhai fázis után mosson kezet így a fent említett fertőzéseket nagyobb eséllyel kerülheti el;

Krémes összetevője (kókuszzsír, glicerin,) gazdagított. Segít bőrét táplálni, selymesé puhává és bársonyossá varázsolni azt.

PAPÍRTÖRLŐ KENDŐ:

A higiénikus tisztaság és az egészség megőrzés egyik legfontosabb lépése a kézmosás utáni kéztörlés. A hagyományos törölköző vagy kézszárító használata is megfelelő, azonban az eddig ismert leghigiénikusabb megoldást a papírtörlő kendő biztosítja.