A WC-ben lévő mikroorganizmusok az öblítés során a levegőbe kerülnek, eljutnak a különböző felületekre és ott életben maradnak, megtelepednek, beleértve a WC-ülőke mindkét oldalát.

Mivel ezeket nagyon könnyen felszedhetjük, ezért javasoljuk, hogy öblítésnél a WC ülőkét csukja le. Így nagymértékben megakadályozhatja a biológiailag igen stabil, ezért nagyon komoly fertőzésveszélyt jelenthető kórokok terjedését, amik belélegzés útján is megfertőzhetnek. A levegőben terjedő olyan organizmusok terjedhetnek, mint a szalmonella, Shigella, Campylobacter, E. coli és fajtái, és még sok más emésztőrendszeri fertőzést okozó kórokozó.

Azonban azt tudnunk kell, hogy a székletben lévő mikroorganizmusok többségének alacsony a fertőzőképessége, ezért kevésbé veszélyezteti az egészséges felnőtteket. Leginkább a kis gyermekeknél és az idősebbeknél nagy a fertőzés kockázata.

Felhívjuk figyelmét, hogy fertőtlenítés hiányában a fentebb említett kórokozok komoly keresztfertőzéseket is kialakulhatnak,amelyek ugyan ritkán jelennek meg a WC-ben, de annál inkább fertőzőképesek.

A WC jól takaríthatóságának főbb jellemzői:

nem túlzsúfolt;

padlózata jól mosható (kő, vagy linóleum);

a falak ~2 m magasságig moshatóak csempézettek, és a mennyezetig meszeltek;

jól megvilágított, így minden szennyeződés jól látható;

bútorzata sima felületű, jól mosható;

szellőzése jó;

a függönyök, kilépők, terítők moshatóak.

A WC-ben használható termékeink és azok felhasználási lehetőségei:

DOMAFRESH:

A WC KAGYLÓ tisztítására, fertőtlenítésére használtja hetente többször. Locsolja körbe a perem alatti részt és lehetőség szerint hagyja hatni, ameddig lehet;

LEHÚZÓ és ÜLŐKE a WC használat közben a lehúzó, az ülőke és a kilincs is szennyeződik, ezért ezeket rendszeresen át kell törölni Domafresh fertőtlenítő hatású tisztítószerrel!;

A WC ÜLŐKÉT, a FEDELET, a LEHÚZÓT, ÖBLÍTŐTARTÁLYT és a KAGYLÓ KÜLSEJÉT is rendszeresen törölje le Domafresh oldattal a baktériummentes tisztaság érdekében;

A WC KEFÉT célszerű higított Domafresh fertőtlenítő hatású tisztítószerben tárolni. Cserélje az oldatot hetente többször;

A WC tisztítására, fertőtlenítésére használt ESZKÖZÖKET elkülönítve tisztítsuk és rendszeres időközönként higított Domafresh oldatban áztassuk 20 percig fertőtlenítés céljából.

ÁLTALÁNOS FELMOSÓ SZER:

Általános napi használatra ajánljuk a WC padlózatának tisztán tartására.

LEFOLYÓTISZTÍTÓ:

Az elzsírosodott, vagy eltömődött lefolyóba szükség szerint 250-500 ml DomaClean Lefolyótisztítót kell önteni, majd 15-30 percig hatni hagyjuk majd forró vízzel öblítsük le. A szennyezettség mértékének függvényében a műveletet megismételhetjük.

VÍZKŐOLDÓ:

Figyelem a foszforsavas vízkőoldó a mészkő, márvány és tűzzománcozott felületeteket maradandóan károsítja!;

Makacs vízkő, mészkő lerakodásnál a szert töményen célszerű a felületre felvinni és legalább 5 percig állni hagyni,majd tiszta vízzel alaposan leöblíteni. A műveletet szükség esetén meg kell ismételni egészen addig míg a felület tiszta nem lesz;

A szer rendszeres használatakor hígított formában 0,05–5 %-os koncentráció is elégséges.

FOLYÉKONY SZAPPAN

(illatmentes, fertőtlenítő hatású és illatosított változatok):

Minden WC használat után mosson kezet így a fent említett fertőzéseket nagyobb eséllyel kerülheti el;

Krémes összetevője (kókuszzsír, glicerin,) gazdagított. Segít bőrét táplálni, selymesé puhává és bársonyossá varázsolni azt.

PENÉSZGOMBAÖLŐ:

A vizes környezet, meleg levegő, és az itt felhalmozódó szennyeződések kiváló táptalajt képeznek nemcsak a baktériumok és a vírusok, hanem a penészgombák szaporodásának is. Így tehát speciális takarítási és fertőtlenítési módszerekre, és mindenfajta kórokozó elpusztítására képes fertőtlenítő hatású tisztítószerek alkalmazására van szükség;

Penészgomba lerakodásra a szert töményen célszerű felvinni és legalább 5 percig állni hagyni, majd tiszta vízzel alaposan leöblíteni. A műveletet szükség esetén meg kell ismételni egészen addig míg a felület tiszta lesz.

ÜVEGTISZTÍTÓSZER:

Használja tükör, ablak vagy bármilyen üvegfelület foltmentes tisztán tartására;

Fertőtlenítő hatását alkohol tartalmának köszönheti aminek gyors elillanása teszi lehetővé a foltmentes száradást;

PAPÍRTÖRLŐ KENDŐ:

A higiénikus tisztaság és az egészség megőrzés egyik legfontosabb lépése a kézmosás utáni kéztörlés. A hagyományos törölköző vagy kézszárító használata is megfelelő, azonban az eddig ismert leghigiénikusabb megoldást a papírtörlő kendő biztosítja.

TOALETT PAPÍR: